Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

BELEDİYE VERGİ VE HARÇLARI
Pazartesi, 24 Şubat 2014 08:35

Belediye Gelirleri Kanununa göre tahsil edilen İlan ve Reklam Vergisi,Eğlence Vergisi,İşgal Harcı,Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsatı Harcı ve İşyeri Açma İzin Harcı daha önce kanundaki alt ve üst sınırlar arasında kalmak kaydıyla belediye meclisleri tarafından belirleniyordu. Kanunda, belediyelere tarife belirleme yetkisinin verildiği ilgili düzenleme , Anayasa aykırılığı nedeniyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmiştir.Bu nedenle, 2013 yılında söz konusu madde yeniden düzenlenmiş ve belediye vergi ve harçlarının Kanundaki alt ve üst sınırlar arasında kalmak kaydıyla belirleme yetkisi Bakanlar Kuruluna verilmiştir.

18 Şubat 2014 tarihli ve 28917 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5896 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre işyeri büyüklüklerinin dikkate alınması konusunda hazırlanan yeni tarife aşağıdaki gibidir.

Konu ile ilgili detaylı bilgi ve tarife için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...