Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

HAZİNE DESTEKLİ YENİ SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEKLERİ
Cuma, 18 Aralık 2015 09:09

 

16.12.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara iki yeni sıfır faizli kredi imkanı getirilmiştir.

Bu kredilerden birincisi kapsamında, esnaf ve sanatkarlar; makine,ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde  ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30.000 TL'ye kadar %100 faiz indirimli kredi kullanabilecektir.

Diğer yeni kredi imkanı sayesinde ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından sağlanan hibe ve faizsiz kredi desteğinden yararlananlar hariç olmak üzere; KOSGEB Girişimcilik Destek Programını bitiren, başvuru tarihinde 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkarlar KOSGEB tarafından onaylanan projelerini Banka'ya sunmaları durumunda 100.00 TL'ye kadar % 100 faiz indirimli kredi kullanabileceklerdir.

2015 yılında başlayan ustalık belgesi sahibi girişimci esnaflar ile kaybolmaya yüz tutmuş meslek kollarında faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarlara %100 faiz indirimli kredi imkanı da 2016 yılında devam edecektir.

Ayrıca tüm esnaf ve sanatkarlar mevcut durumda var olan %50 faiz indirimli kredi imkanından 2016 yılında da faydalanmaya devam edeceklerdir.

Söz konusu kredilerden faydalanmak için esnaf ve sanatkarlarımız Halkbank şubelerinde başvuru yapılabilecekleri gibi, Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla da başvuru yapabileceklerdir.

Detaylı bilgi için lütfen bu linke tıklayınız.


Ayrıca önemli olan bir hususta; esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı telefon ile arayarak bir miktar para verme koşulu ile kredi kullandırabileceklerini söyleyen ve kim oldukları dahi belli olmayan kişilere kesinlikle itimat edilmemesi gerekmektedir.

Kredi mağduru duruma düşülmemesi açısından bu tür kişi veya kişilere itibar edilmemesi hususunda tüm esnaflarımızdan önemle rica olunur.


 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...