Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

678 sayılı KHK (Günü birlik kiralanan yerler) hakkında
Perşembe, 24 Kasım 2016 11:29

1) 678 sayılı Kanun Hükümünde Kararname 22 Kasım 2016 tarihli resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.Kanun hükmünde kararname ile getirilen düzenlemeler aşağıda belirtilmiştir.

a) 2. Maddesi ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunun 2.nci maddesinin birinci fıkrasına 'bekar odaları,' ibaresinden sonra gelmek üzere 'günü birlik kiralanan evler,' ibaresi eklenmiş olup, madde 'Otel,motel,han,pansiyon,bekar odaları,günü birlik kiralanan evler,kamp,kamping,tatil köyü ve benzeri her türlü, özel veya resmi konaklama yerleri ile özel sağlık müesseseleri,dinlenme ve huzur evleri,dini ve hayır kurumlarının sosyal tesislerinin sorumlu işleticileri,bu yerlerde ücretli veya ücretsiz,gündüz veya gece, yatacak yer gösterdikleri yerli veya yabancı herkesin kimlik ve geliş ayrılış kayıtlarını, örneğine ve usulüne uygun şekilde günü gününe tutmak,genel kolluk örgütlerinin her an incelemelerine hazır bulundurmak,Devlet İstatistik Enstitüsüne,talebi halinde vermek zorundadırlar' halini almıştır.

Konu hakkında detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...