Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı

CAĞRAFİ İŞARET VE GELENEKSEL ÜRÜN ADI AMBLEM YÖNETMELİĞİ
Perşembe, 25 Ocak 2018 07:50

Belirgin bir niteliği ve ünü itibariyle bir yöreye veya ülkeye mal olmuş ürünü gösteren işaretler, coğrafi işaret olarak adlandırılmaktadır. Coğrafi işaretli ürünler tek bir üreticiye değil, belirli şartlar altında üretim yapan kişilerin tümünü  birden koruduğundan, o yöre halkının menfaatlerinin korunması açısından büyük fayda sağlamaktadır.

Coğrafi işaretler; üretimin canlandırılması, ürünlerin katma değerinin arttırılması ve kırsal istihdamın sürdürebilirliğinin sağlanması bakımından, ekonomik ve kırsal kalkınmada stratejik araçlardan biri haline gelmiştir.

Bu bağlamda; "Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Amblem Yönetmeliği" 29/12/2017 tarihli ve 30285 sayılı resmi gazete'de yayımlanmış olup, 10/01/2018 tarihinde yürürlüğe girmiştir.Söz konusu Yönetmeliğin amacı, coğrafi işaretler ve geleneksel ürün adlarına ilişkin amblem kullanımına yönelik usul ve esasları düzenlemektedir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.

 
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow

Başkandan Mesaj


Değerli ziyaretçiler Geyve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı Web sitemize hoş geldiniz.

25 Eylül 2021'de kaybettiğimiz odamızın efsane başkanı İsmail Bulur ağabeyimizi rahmet ve minnetle anarak; onun çizgisinde, yapmış olduğu görevi hız kesmeden devam ettireceğiz.

Devamı...